«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο. Νέα ενότητα: Καρκίνος Μαστού»

«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο. Νέα ενότητα: Καρκίνος Μαστού»

Η δράση «Δικαίωμά μου» δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους. Η πληροφόρηση αφορά τα ποσοστά αναπηρίας, τους κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, τα φάρμακα και τις εξετάσεις, τη νομοθεσία, τα γενικά δικαιώματα των ασθενών, τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, καθώς και τη σωστή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε επιμέρους δικαιώματος.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας ενότητας στο site του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. https://dikaiomamou.gr/ για τον Καρκίνο του Μαστού.

Σύμφωνα με την Δρ Ελένη Γαλάνη, Παθολόγο – Ογκολόγο, Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Γυναικών στην Ογκολογία (Women for Oncology W4O Hellas), η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού από το χθες, στο σήμερα και στο αύριο αλλάζει λόγω της εξέλιξης της κλινικής ογκολογίας. Ένα, όμως, παραμένει πάντα σταθερό: η ανάγκη για κουλτούρα πρόληψης, για έγκαιρη διάγνωση, αλλά και πληροφόρηση. Γι’ αυτό απαιτείται σύμπραξη επιστήμης με φορείς όπως το ΚΕΦΙ, με κοινό στόχο την ουσιαστική υποστήριξη του ασθενή με καρκίνο και της οικογένειας του.

Σύμφωνα με την Φωτεινή Χριστοδούλου, Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. που συντονίζει τη Δράση ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, μέσα από μερικά στατιστικά δεδομένα αναδεικνύεται η ανάγκη των ασθενών για επαρκή και έγκυρη πληροφόρηση. «Η επισκεψιμότητα του website για τη φετινή χρονιά έχει ξεπεράσει τους 82.000 χρήστες, ενώ δια ζώσης και τηλεφωνικά έχουν ενημερωθεί πάνω από 1.350 ασθενείς για τα αναπηρικά δικαιώματα τους! Ο αγώνας του Κ.Ε.Φ.Ι. για ενημέρωση έχει Πανελλαδική εμβέλεια και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών μας» αναφέρει η κα Χριστοδούλου.