Δικαίωση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ένταξη του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης στον ΕΟΠΥΥ

Δικαίωση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ένταξη του συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης στον ΕΟΠΥΥ

Εξαιρετικά δικαιωμένη εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), καθώς μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ, επιτέλους συζητήθηκε ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν εδώ και μήνες τα άτομα με Διαβήτη και η εισήγηση της διοίκησης του Οργανισμού, είναι θετική για την αποζημίωσή του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την χθεσινή συνεδρίασή του, το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε θετικά για την αποζημίωση του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης και των αναλωσίμων αυτού και η εισήγησή του απεστάλη στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό της τιμής αποζημίωσης.

Αναμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία ευελπιστούμε ότι θα είναι θετική για να σταματήσει η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, τονίζει η Ομοσπονδία, και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα φροντίσει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία, προκειμένου να περιοριστεί το άγχος των γονέων παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν εναλλακτικούς και μη επίπονους τρόπους αυτομέτρησης. Οι παρεμβάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ γίνονται πάντοτε με γνώμονα τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη σε ό,τι αφορά τη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού δεν έχουν τελειώσει και ο αγώνας θα συνεχιστεί με την ίδια και περισσότερη ένταση προκειμένου να δικαιωθούμε».

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είναι πάντα παρούσα σε οτιδήποτε αφορά τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και θα διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά τους στην υγεία και στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.