Δείτε πως δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα οι συνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ!

Δείτε πως δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα οι συνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ!

Διευκρινήσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από όσους έχασαν το ΕΚΑΣ και δε χρειάζεται να πληρώνουν συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και δίνει το δικαίωμα σε όοσυς συνταξιούχους έχασαν το ΕΚΑΣ να μην πληρώνουν καθόλου συμμετοχή για την προμήθεια φαρμάκων. Τα δικαιολογητικά είναι διαφορετικά ανά ασφαλιστικό Ταμείο στο οποίο είναι ενταγμένος ο κάθε ασφαλισμένος.

Όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ: «Σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, σχετικά με την απαλλαγή, όσων απώλεσαν την παροχή ΕΚΑΣ,(των ίδιων και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας τους), πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, σας γνωρίζουμε ότι τα παραστατικά που απαιτούνται προκειμένου να βεβαιώνεται ότι κάποιος συνταξιούχος (ισχύς τους διάταξης από 1-8-2016 και μέχρι την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή την 1-1-2020), είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ (συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη 10%) ή είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα λόγω απώλειας του ΕΚΑΣ, είναι τα παρακάτω όπως ορίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία που μας ενημέρωσαν σχετικά:

FullSizeRender