Δείτε πως η γιόγκα νικά την κατάθλιψη!

Δείτε πως η γιόγκα νικά την κατάθλιψη!

Η γιόγκα κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχική υγεία. Μελέτη του Psychosomatic Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν γιόγκα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για δύο ή περισσότερα χρόνια, απελευθέρωσαν 41% λιγότερες κυτταροκίνες (ένας τύπος πρωτεΐνης) που μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι.

Ποιοτικός ύπνος

Όσοι έπασχαν από προβλήματα αϋπνίας, κοιμήθηκαν 15 λεπτά γρηγορότερα και μία ώρα περισσότερο κάθε βράδυ, μετά από δύο μήνες μιας 45λεπτης προπόνησης γιόγκα καθημερινά πριν τον ύπνο. Ερευνητές πιστεύουν ότι η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώνουν, καθιστώντας ευκολότερο τον ύπνο. Τρεις εβδομαδιαίες συνεδρίες κάθε μέρα, μπορεί επίσης να βοηθήσουν να κοιμάστε πιο βαθιά, σύμφωνα με τη μελέτη.

Υψηλή αυτοπεποίθηση

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ  όσες έκαναν γιόγκα τακτικά, δήλωσαν ικανοποίηση με το σώμα τους κατά 20% περισσότερο από εκείνες που έκαναν αερόμπικ, παρόλο που και οι δύο ομάδες είχαν υγιές βάρος. Το «μυστικό» μπορεί να είναι ότι η γιόγκα «ζητά» να εναρμονιζόμαστε με το πώς αισθάνεται το σώμα σας και τι μπορεί να κάνει και όχι το πώς φαίνεται.