Δείτε πως ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου βοηθά τα παιδιά στην ανάγνωση!

Δείτε πως ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου βοηθά τα παιδιά στην ανάγνωση!

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου λένε. Και δεν έχουν κι άδικο. Οι σκύλοι εκτός από την συντροφικότητα, την παρέα και την αγάπη που μας προσφέρουν βοηθούν και σε κάτι άλλο. Στην ανάγνωση των παιδιών.

Η Gill Johnson από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στην Βρετανία έκανε μια δημοσίευση με τίτλο «How dogs could make children better readers» στην επιστημονική επιθεώρηση The Conversation.
Σε αυτή, η ειδικός τονίζει πως η ανάγνωση βιβλίων στα σκυλιά μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που δυσκολεύονται στην ανάγνωση να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πολλά παιδιά απολαμβάνουν την ανάγνωση και δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγη ενθάρρυνση για να τα καταφέρουν, αλλά αν δυσκολευτούν μπορεί να χάσουν εύκολα την αυτοπεποίθησή τους και μαζί με αυτήν το κίνητρό τους.

Η ανάγνωση βιβλίων στα σκυλιά από τα παιδιά μπορεί να αποτρέψει ή να διορθώσει μια τέτοια κατάσταση.

Η ιδέα έχει προέλευση τις Η.Π.Α., όπου το 1999 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Reading Education Assistance Dogs, το οποίο αναδείκνυε την ικανότητα των θεραπευτικών σκύλων να βελτιώνουν την ικανότητα ανάγνωσης και επικοινωνίας των παιδιών. Έκτοτε παρόμοια προγράμματα έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.