Δείτε πως τα ντοκιμαντέρ για τη φύση χαρίζουν ευτυχία!

Δείτε πως τα ντοκιμαντέρ για τη φύση χαρίζουν ευτυχία!

Ξεχάστε τα χάπια ή ακόμη και τη γιόγκα. Τα ντοκιμαντέρ για τη φύση αποδεικνύονται εξίσου αποτελεσματικά στη μείωση του στρες.

Μια νέα έρευνα που έγινε από το BBC σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρακολούθηση ακόμη και μικρής διάρκειας κλιπ για την άγρια φύση τονώνει τα συναισθήματα δέους, χαράς, ικανοποίησης και ευχαρίστησης των θεατών.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι σχεδόν άμεσα μειώνει την ανησυχία, το φόβο και την κούραση.

Η έρευνα έγινε σε 7.500 θεατές οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη διάθεσή τους πριν παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση, δραματικές σειρές και ειδήσεις. Παράλληλα παρακολουθήθηκαν οι μορφασμοί του προσώπου τους με την χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας και υποβλήθηκαν και σε ψυχομετρικά τεστ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν πιο έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις από τους άνδρες όταν έβλεπαν ντοκιμαντέρ για την φύση. Επίσης η θέασή τους λειτουργούσε περισσότερο ηρεμιστικά, για τους θεατές 16-24 ετών κατευνάζοντας τον εκνευρισμό και απαλύνοντας την κούραση.

Από προηγούμενες μελέτες οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η συνδεσή μας με τη φύση, βελτιώνει την προσοχή μας, την αντιληπτική μας ικανότητα και την αίσθηση της ηρεμίας.