Δείτε πως τα περιττά κιλά επηρεάζουν τις αποδόσεις των ανδρών στο σεξ!

Δείτε πως τα περιττά κιλά επηρεάζουν τις αποδόσεις των ανδρών στο σεξ!

Είναι χιλιοειπωμένο πως τα περιττά κιλά μπορούν να βλάψουν την υγεία. Φαίνεται πως το περιττό βάρος μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη σεξουαλική ζωή κυρίως των ανδρώ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές στην Τουρκία, έδειξε πως οι άντρες που έχουν παραπανίσια κιλά παρουσιάζουν αυξημένες αντοχές στο σεξ και είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Όπως έδειξε η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση International Journal of Impotence Research, οι άνδρες που έχουν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αντέχουν περίπου 1,5 λεπτό περισσότερο στο σεξ σε σύγκριση με τους αδύνατους άντρες.
Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι οι άντρες που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης είναι πιο πιθανό να είναι αρκετά αδύνατοι, ενώ οι συχνότητα της πάθησης μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται το βάρος των αντρών.

Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το μυστικό κρύβεται στην παρουσία της οιστραδιόλης, μιας ορμόνης που καθυστερεί τον αντρικό οργασμό και της οποίας τα επίπεδα είναι υψηλότερα σε άντρες με μεγαλύτερο σωματικό βάρος.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το υπερβολικό σωματικό βάρος και ιδιαίτερα το λίπος στην κοιλιά συνδέονται με σοβαρές χρόνιες παθήσεις και επιπλοκές, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου.