Δείτε πως τα προσωρινά τατουάζ στηρίζουν την ψυχική υγεία

Δείτε πως τα προσωρινά τατουάζ στηρίζουν την ψυχική υγεία

Μία καλλιτέχνιδα η Francesca Timbers σχεδιάζει προσωρινά τατουάζ, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αγωνίζονται με προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική τους υγεία.

Η πλειοψηφία των τατουάζ είναι σχεδιασμένα σαν τσιρότα και είναι διακοσμημένα ενθαρρυντικές φράσεις, όπως «Θα περάσει», «Πάρε ανάσα» και «Αγάπα τον εαυτό σου». Οι άνθρωποι που αγόρασαν τα τατουάζ έχουν τραβήξει φωτογραφίες από τα θετικά μηνύματα που κοσμούν πλέον τον καρπό, τα πόδια και άλλα μέρη του σώματός τους και τις έχουν ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι τα προσωρινά τατουάζ μπορεί να είναι μια μέθοδος για τη συζήτηση και την αλλαγή συμπεριφορών αυτοτραυματισμού και την αντιμετώπιση της αρνητικής εικόνας του σώματος. Η Timbers λέει ότι έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες μελέτες για να διαμορφώσει το έργο και τα σχέδιά της.

«Η ιδέα πίσω από τα προσωρινά τατουάζ είναι ότι το να έχεις κάτι εμφανές στο δέρμα σου προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο να εκφράσεις τα συναισθήματα και τις συγκρούσεις σου προς τα έξω, αντί να καταφύγεις σε συμπεριφορές αυτοτραυματισμού», λέει η δημιουργός τους.

Η Timbers παρακινήθηκε να ξεκινήσουν το έργο της, αφότου η διάγνωσή της με οπτική νευρίτιδα (πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ολική τύφλωση) της δημιούργησε αυτοκτονικές τάσεις, το 2011.