Δείτε πότε επανέρχεται το Μητρώο για την Ηπατίτιδα C!

Δείτε πότε επανέρχεται το Μητρώο για την Ηπατίτιδα C!

Τέλος στην αγωνία και την ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών με ηπατίτιδα C, αναμένεται να μπει σύντομα, καθώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Μητρώο Ασθενών Ηπατίτιδας C οδεύει προς τη λύση του.

Άλλωστε το μητρώο των ασθενών που είχε δημιουργηθεί προκειμένου να γίνεται η χορήγηση φαρμάκων και η καταγραφή των ασθενών, διεκόπη με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Το τελευταίο διάστημα οι επαφές μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών ήταν πυρετώδεις. Άλλωστε, από τις 20 του περασμένου μήνα η συνταγογράφηση των ακριβών φαρμάκων για τους βαρέως πάσχοντες γίνεται μετ’ εμποδίων: αρχικά οι θεράποντες ιατροί δεν μπορούσαν να περάσουν καμία συνταγή ηλεκτρονικά, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η παλιά διαδικασία, δηλαδή να στέλνονται οι φάκελοι με τα σχετικά αιτήματα για έγκριση στην Επιτροπή ΦΥΚ.

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, με τα Πανεπιστήμιο Αθήνας και Πελοποννήσου, οι προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση των registries αποφασίστηκε να ανανεωθούν για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με το ΔΣ του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, τα τεχνικά και νομικά ζητήματα θα έχουν ξεπεραστεί μέχρι τις 10 Απριλίου και το Μητρώο θα λειτουργήσει εκ νέου.