Δείτε τι μπορεί να προκαλέσουν τα εμφυτεύματα στο στήθος!

Δείτε τι μπορεί να προκαλέσουν τα εμφυτεύματα στο στήθος!

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους έχουν ένα πολύ χαμηλό αλλά υπαρκτό ποσοστό ρίσκου να εκδηλώσουν μια σπάνια μορφή καρκίνου σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έχουν εμφυτεύματα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της χώρας έχουν εντοπιστεί 359 παρόμοια περιστατικά καρκίνου, που πιθανόν να συνδέονται με τα εμφυτεύματα στήθους, αλλά ο ακριβής αριθμός των περιπτώσεων είναι δύσκολο να προσδιορισθεί εξαιτίας της έλλειψης μιας παγκόσμιας λίστας δεδομένων των πωλήσεων εμφυτευμάτων αλλά και δυσκολία πρόσβασης σε ιατρικές πληροφορίες άλλων χωρών.

Από το 2011, ο FDA είχε ενημερώσει για ένα μικρό αλλά υπαρκτό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μετά από επέμβαση τοποθέτησης εμφυτευμάτων στο στήθος, για αυτό είχε ζητηθεί από τους γιατρούς να ρωτούν τους ασθενείς τους για οποιαδήποτε αλλαγή εντοπίσουν στο σώμα τους και να τους παραπέμπουν σε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, εάν παρατηρηθεί συσσώρευση υγρού ή σκλήρυνση στην περιοχή γύρω από τα εμφυτεύματα. Τα συμπτώματα του καρκίνου περιλαμβάνουν εφίδρωση και ερυθρότητα στην περιοχή του στήθους. Από εκείνη την αναφορά μέχρι σήμερα η επιστημονική κοινότητα έχει μάθει περισσότερα για τη σύσχέτιση του αναπλασματικού μεγαλοκυτταρικού λεμφώματος και των εμφυτευμάτων

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο καρκίνος εκδηλώνεται σε γυναίκες που η επιφάνεια πάνω από τα εμφυτεύματα εμφανίζει πτυχώσεις παρά στις γυναίκες που η επιφάνεια του στήθους τους μετά την πρόσθεση των εμφυτευμάτων, είναι ομαλή Από τις 231 αναφορές στον FDA που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα εμφυτεύματα, οι 203 προέρχονται με γυναίκες που η επιφάνεια του στήθους τους μετά τις επεμβάσεις ήταν ανώμαλη, ενώ οι 28 δεν παρουσίαζαν τέτοιο πρόβλημα.

Μέχρι τώρα το αναπλασματικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα περιγράφεται ως αργά αναπτυσσόμενος και ιάσιμος καρκίνος εάν εντοπιστεί εγκαίρως. Σε όλον τον κόσμο περίπου 10 με 11 εκατομμύρια γυναίκες έχουν εμφυτεύματα σύμφωνα με την Αμερικανική ένωση Πλαστικών Χειρουργών. Λιγότεροι από 10 κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται με αναπλασματικό λέμφωμα, ενώ έρευνα εκτιμά ότι το ποσοστό των περιστατικών είναι 1 στα 300.000.

Οι τοποθετήσεις εμφυτευμάτων παραμένουν οι πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στον κόσμο, αλλά όπως συνιστά ο FDA θα πρέπει οι γυναίκες που σκέφτονται να κάνουν μία τέτοια επέμβαση να ερευνούν και να συζητάνε τα ρίσκα και τα οφέλη με το γιατρό τους. Όσο για τις γυναίκες που ήδη έχουν εμφυτεύματα, ο FDA συνιστά να παρακολουθούν το σώμα τους και να μη παραλείπουν τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους ρουτίνας, όπως είναι οι μαστογραφίες.