Δείτε τι δεν τρώμε ΠΟΤΕ αργά το βράδυ!

Δείτε τι δεν τρώμε ΠΟΤΕ αργά το βράδυ!

Οι ειδικοί δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι το βραδινό γεύμα δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 8:30 το βράδυ.

Όμως οι περισσότεροι έχουν την κακή συνήθεια να καταναλώνουν το βραδινό τους μετά τις 10:00-11:00 το βράδυ με συνέπεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο και να προσθέτουν πολλές άχρηστες θερμίδες στον οργανισμό τους.

Δείτε τι δεν τρώμε ΠΟΤΕ αργά το βράδυ!

Λιπαρές τροφές

Μπορεί η πίτσα και τα σουβλάκια να μοιάζουν ακόμη πιο δελεαστικά τις βραδινές ώρες όμως οι ειδικοί συνιστούν να μείνετε μακριά από fast food τροφές, ξηρούς καρπούς, παγωτά, τυριά κ.ο.κ. Προτιμήστε κάτι ελαφρύ, όπως λίγη βρώμη με μερικά κομματάκια μπανάνας.

Υδατάνθρακες

Αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες που βρίσκονται στις επεξεργασμένες τροφές, μείνετε μακριά από τα κράκερ και το άσπρο ψωμί και προτιμήστε αντ’ αυτών ένα μήλο.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας αργά το βράδυ θα «κάτσει» στο στομάχι  και θα δημιουργήσει πρόβλημα στον ύπνο, όσο θα βρίσκεστε σε πέψη. Και παρ’ όλο που το κόκκινο κρέας είναι το πιο επικίνδυνο για τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κοτόπουλο, όπως και με το χοιρινό.

Πικάντικες τροφές

Οι καυτερές σάλτσες και τα πικάντικα φαγητά αποτελούν μια καλή λύση στις νυχτερινές λυγούρες. Και αυτό γιατί  μπορεί να σας δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές και πέραν αυτού, τα χημικά που βρίσκονται σε αυτές διεγείρουν τις αισθήσεις, προκαλώντας δυσκολία στον ύπνο.