Δωρεά στη Νεογνολογική Κλινική του «Αρεταίειου»

Δωρεά στη Νεογνολογική Κλινική του «Αρεταίειου»

Στη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παράδοση του νέου υπερ-καταψύκτη, δωρεά της εταιρείας Rontis, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια της Νεογνολογικής Κλινικής να ανανεώσει  την υλικοτεχνική υποδομή  που απαιτείται για την φύλαξη και διατήρηση βιολογικών υλικών για τα ερευνητικά της προγράμματα.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Διοικητικού του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου κα Αλεξία Μπολουδάκη καθώς και η Διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Νικολέττα Ιακωβίδου, το μέλος του ΔΣ της Rontis Corporation κος Ιωάννης Δρίβας και ο Διευθυντής του τμήματος Βρεφικής Διατροφής της Rontis AG κoς Απόστολος Καρούτης.

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, το οποίο έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο», παρέχει απλή και ενδιάμεση νοσηλεία νεογνών. Η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελεί έργο ζωής για το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό/μαιευτικό). Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει προγεννητικά μαθήματα σε εγκύους, στις λεχωϊδες και στο οικογενειακό περιβάλλον τους, εφαρμόζει επαφή δέρμα με δέρμα μητέρας παιδιού και άμεσο ξεκίνημα του μητρικού θηλασμού στη γέννηση καθώς και παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα του με παρακολούθηση και υποστήριξη από τις μαίες της κλινικής.

Παράλληλα με το κλινικό, η Νεογνολογική Κλινική παρουσιάζει έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο. Οργανώνει διεθνή Επιστημονικά Συμπόσια, έχει μεγάλο αριθμό  φοιτητών που εκπονούν διδακτορική διατριβή, παρέχει μαθήματα στους ειδικευόμενους ιατρούς και μαίες και παρουσιάζει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων επιστημονικών μελετών σε ξένα κυρίως περιοδικά. Τέλος τα μέλη ΔΕΠ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος συμμετέχουν συχνά ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια.