Δωρεάν 1.159 ιατρικές πράξεις σε Τήλο και Νίσυρο

Δωρεάν 1.159 ιατρικές πράξεις σε Τήλο και Νίσυρο

Η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» βρέθηκαν για 24η συνεχή χρονιά κοντά στους κατοίκους δύο ακριτικών νησιών, της Τήλου και της Νισύρου, από 2 έως 9 Απριλίου 2017, με τη σύμπραξη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού/ΓΕΕΘΑ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν 1.159 ιατρικές πράξεις, εκ των οποίων  534 στην Τήλο και 627 στη Νίσυρο. Και στα δύο νησιά η αποστολή έκλεισε από την ομάδα των εμψυχωτών με την οποία τα παιδιά διασκέδασαν και πήραν δώρα.

Στην Τήλο εξετάστηκαν εκτός από  τα παιδιά του νησιού και  33 παιδιά προσφύγων τα οποία φιλοξενούνται στο νησί κάτω από εξαιρετικά ανθρώπινες συνθήκες!  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Δήμαρχο και σε όλους τους κατοίκους του νησιού γιατί άνοιξαν την αγκαλιά τους σε αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς, αλλά η ποιότητα αυτής.

Στη Νίσυρο που είναι άλλος ένας αγαπημένος προορισμός των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», εκτός από τις δωρεάν εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων πραγματοποιήθηκε ομιλία από την ομάδα γιατρών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο στο πλαίσια των θεματικών ενοτήτων που είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της  ψυχολόγου με  εκπαιδευτικούς  και γονείς  και συζητήθηκαν  θέματα που τους απασχολούν γύρω από τα παιδιά.