Δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστα παιδιά της Ροδόπης και Ξάνθης

Δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστα παιδιά της Ροδόπης και Ξάνθης

Από τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης ξεκινά το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» για το 2016, με τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Από 11 έως 21 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα βρεθεί για 17η χρονιά στο πλευρό των ακριτών της Θράκης και θα επισκεφθεί τα χωριά Σμίνθη, Κύρνο, Ηλιόπετρα, Κεντητή, Σέλερο, Ωραίο, Ρεύμα και Πάχνη.

Το κλιμάκιο αποτελείται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παίδων Αθηνών «Αγία Σοφία», Παίδων Π.Α. Κυριακού και Παίδων Πεντέλης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα γίνει προληπτικός έλεγχος και θα εμβολιαστούν τα παιδιά τα οποία είναι ανασφάλιστα. ΟΛΕΣ οι παροχές ιατρικών υπηρεσιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το σύνολο των παιδιών που θα πρέπει να εξεταστούν σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα υπερβαίνει τα 800 και περιλαμβάνει από βρέφη έως παιδιά Γυμνασίου. Για το λόγο αυτό, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» ζητούν και την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, Δήμων, της Σχολικής Κοινότητας κ.λπ.