Δωρεάν εξετάσεις για τον Καρκίνο του Μαστού στη Σάμο

Δωρεάν εξετάσεις για τον Καρκίνο του Μαστού στη Σάμο

Δωρεάν εξετάσεις μαστού και ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η σύγχρονη στρατηγική κατά του καρκίνου μαστού» πραγματοποίησε, πρόσφατα στη Σάμο, το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το φιλοτεχνικό Όμιλο Σάμου.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, οι ιατροί του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου που συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα κάλυψαν σημαντικά θέματα, όπως τη διαγνωστική προσέγγιση των παθήσεων του μαστού, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, την ογκολογική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και το ρόλο της πλαστικής χειρουργικής στον καρκίνο του μαστού.

Επιπλέον, για 2 ημέρες, οι ιατροί του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις μαστού σε 80 γυναίκες, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες Διάγνωσης, Χειρουργικής και Ογκολογικής αντιμετώπισης καθώς και αποκατάστασης.

«Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία για τις περισσότερες παθήσεις και ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας τους αλλά και να προσφέρουμε στις γυναίκες της Σάμου τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης, Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου.

Στις δράσεις κοινωνικής προσφοράς του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου στη Σάμο συμμετείχαν ο κ. Μενέλαος Καλογερής, Ακτινολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Ιωάννης Φύσσας, Χειρουργός Μαστού, η κ. Αικατερίνη Κοτσώρη, Ογκολόγος, και ο κ. Γεώργιος Γκρεμούτης, Πλαστικός Χειρουργός.