Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άπορους

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άπορους

Ανασφάλιστους και άπορους θα εξετάζουν δωρεάν, από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου, οι εθελοντές Καρδιολόγοι της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας οι οποίοι θα πραγματοποιούν προληπτικό έλεγχο καρδιολογικών Εξετάσεων, στα Δημοτικά Ιατρεία (Σόλωνος 78) του Δήμου Αθηναίων, από τις 09.00 έως και τις 12.00 το πρωί, κατόπιν ραντεβού (τηλ. Επικοινωνίας: 2103626587).

Πρόκειται για μια συνεργασία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Δήμο Αθηναίων η οποία αποτελεί συνέχεια της κοινής προσπάθειας των δύο φορέων για την προαγωγή και πρόληψη υγείας των πολιτών, καθώς και για τη μείωση της θνητότητας από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα.

Κατά το παρελθόν και σε τακτά χρονικά διαστήματα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει διενεργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων Προληπτικές Καρδιολογικές Εξετάσεις εξετάζοντας εκατοντάδες πολίτες που δεν έχουν ασφάλιση ή που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας, με αφορμή τις εξετάσεις στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεχίζεται η συνεργασία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Δήμο Αθηναίων σε μια διαρκή προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας.»

Και σημείωσε ότι: «Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες -είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με διαφόρους φορείς- τόσο στην Αττική τόσο και στην περιφέρεια, για την προστασία της ανθρώπινης υγείας».