Δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές!

Δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές!

Με αφορμή την πρόσφατη εθνική τραγωδία που οδήγησε στην απώλεια της ζωής 91 ανθρώπων και έχει βαθύτατα συγκινήσει την παγκόσμια κοινότητα, το ερευνητικό εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- Office of Public Affairs διαθέτουν την επιστημονική τους υποδομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα:

Προσφέρεται δωρεάν σπιρομέτρηση ή και ακόμη λεπτομερέστερος λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε κάθε πυρόπληκτο, που εμφανίζει συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα. Η δυνατότητα σπιρομετρικού ελέγχου και εκτίμησης από ειδικό πνευμονολόγο, παρέχεται με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2106470056 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Η εξέταση θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στην οδό Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα και το ραντεβού θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα, πάντοτε όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Για αξιολόγηση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πληγείσες περιοχές τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηριου, που παρέχει την δυνατότητα 24 ωρης καταγραφής της συγκέντρωσης μικροσωματιδιακών ρύπων σε σημεία που θα υποδειχθούν.

Συνιστάται η προφυλακτική χρήση στοματορινικής μάσκας σε όσους επισκέπτονται ή εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, καθώς και η εισπνοή από την μύτη, η ανατομία της οποίας συμβάλλει στην κατακράτηση ρύπων και στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Στοιχεία επικοινωνίας για να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας:
Τηλ.: 210-647-0056 ή 210 600 9800 εσωτ. 3113 or 3109
e-mail: info@researchlab.gr
Διεύθυνση: Ηπίτου 17Β στην Πλάκα, Τ. Κ.: 10557 – Πολύ κοντά στον σταθμό μετρό του Συντάγματος