Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού

«Ραντεβού» στη συμπρωτεύουσα δίνει στις 11 Απριλίου το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού της Novartis, με κυρίαρχο το μήνυμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Πλέον οι ιθύνοντες του προγράμματος – που αγκάλιασαν ένθερμα οι γυναίκες ασθενείς στον πρώτο κύκλο – σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος θα βρίσκονται μέχρι και τις 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη όπου και θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου. Σύμμαχοι στο σκοπό αυτό είναι οι εξειδικευμένοι εισηγητές που θα προσεγγίσουν δημιουργικά τη γυναικεία φύση, με έμφαση στην ψυχολογία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο, παρέχοντάς της τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα την βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή «Σχολή Δύναμης», η οποία προσεγγίζει τις πραγματικές ανάγκες των γυναικών που έχουν νοσήσει από την ασθένεια και έχει στόχο την στήριξη και την συναισθηματική τους ενδυνάμωση.

«Η έντονη ανταπόκριση των γυναικών με καρκίνο του μαστού στον πρώτο κύκλο προγραμμάτων μας προέτρεψε να συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες ασθενείς στην Ελλάδα να ισχυροποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Η επέκταση των προγραμμάτων «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αποτελεί απόδειξη της Novartis Oncology για συνεχή δέσμευση, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή», δήλωσε η κ. Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Ηellas.

Τις «συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του μαστού για ενημέρωση, καθώς και την αίσθηση απομόνωσης και στίγματος που βιώνουν» επισήμανε με τη σειρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης», κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη Novartis Oncology το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι μέσα από  τα 28  πρωτοποριακά βιωματικά σεμινάρια, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους και να βρουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους».

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από  τις 17:30 -20:30 και κάθε  Παρασκευή από τις 18:00 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami-thes. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:

Δευτέρα, 11/4, 18/4, 25/4, 9/5

  • Δραματοθεραπεία με την Φρίντα Ξύστρου [Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεύτρια]
  • Positive Thinking με την Σάντυ Κουτσοσταμάτη [Συμβουλευτική Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια]

Τετάρτη, 13/4, 20/4, 4/5 & Τρίτη, 10/5

  • Συζήτηση για το Νευροπαθητικό Πόνο με την Σουζάνα Ανίσογλου [Διευθύντρια του Ιατρείου Πόνου του Θεαγενείου]
  • Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος με την Χαρούλα Λιόλιου [Φυσιοθεραπεύτρια, Οιδηματοθεραπεύτρια]
  • Χοροθεραπεία με την Μαριάννα Δρακοπούλου [Κλινική Ψυχολόγος, Χοροθεραπεύτρια]

Πού:Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Daios» (Νίκης 56, Θεσσαλονίκη)

Παρασκευή, 15/4, 22/4, 6/5, 13/5

  • Συμβουλές για υγιεινή διατροφή με την Μαρία Καραμπόλα [Διαιτολόγος–Διατροφολόγος]
  • Μαθήματα μαγειρικής με τον Παναγιώτη Δεληθανάση [Chef]

 

Πού:Τα σεμινάρια διατροφής και μαγειρικής θα πραγματοποιηθούν στο χώρο «Cooking Workshop Consulting» (Κατούνη 28, Θεσσαλονίκη)

Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.