Δρομοκαΐτειο: Με καλύτερους όρους οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων

Δρομοκαΐτειο: Με καλύτερους όρους οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων

Διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, με καλύτερους όρους εργασίας, θα έχουν οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δρομοκαΐτειο, αλλά και γενικότερα όλες οι  ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, μεταξύ Δημόσιων Φορέων Υγείας και υπαλλήλων που απασχολούνται ή απασχολούνταν παλαιότερα στις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαρισμού, ως υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών.

“Είναι σαφής η βούληση του Υπουργείου Υγείας για ανανέωση των συμβάσεων μετά τη λήξη τους”, αναφέρει, σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι το δημοσιονομικό όφελος από τη σύναψη των συμβάσεων αυτών υπολογίζεται στο 30% της έως τώρα ετήσιας δαπάνης για το πρώτο έτος, ενώ αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα έτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι  με τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου  οι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερους όρους εργασίας, όπως υψηλότερες ετήσιες αποδοχές, εμπρόθεσμη καταβολή μισθού, άδειες μητρότητας – ασθενείας κ.λπ., όσοι εργάζονται άνω των 6 ωρών ημερησίως θα δικαιούνται Βαρέα – Ανθυγιεινά ένσημα, οι  ώρες εργασίας και το πρόγραμμα τους  θα προσδιορίζονται μέσω απευθείας συνεννόησης των ίδιων των εργαζομένων με τη Διοίκηση του Φορέα. Επίσης, φορέας ασφάλισης των εργαζόμενων θα είναι το ΙΚΑ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί τους εργαζόμενους «να κλείσουν τα αυτιά τους στην παραπληροφόρηση και τον εκφοβισμό και να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του νόμου υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απευθείας με τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας φορείς».

Υπενθυμίζεται ότι έχει σταλεί από τις 22 Μαρτίου, στα νοσοκομεία και σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με την οποία έχει εκφραστεί η σαφής πολιτική βούληση και έχει δοθεί η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Το πρόβλημα πληρωμής των συμβασιούχων που απασχολούνται στην καθαριότητα στο Δρομοκαΐτειο έχει λυθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καθώς σήμερα πιστώθηκε στο λογαριασμό του Νοσοκομείου το σύνολο των οφειλομένων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εξοφληθούν για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.