Εγκαινιάστηκε το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών

Εγκαινιάστηκε το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φιλιατών

Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φιλιατών που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα. Πρόκειται, για ένα έργο που ξεκίνησε το 2000 και χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να εγκαινιαστεί σε λειτουργική κατάσταση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Διαχειριστικής Αρχής.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, το έργο είχε τελειώσει πρακτικά το 2013, είχε βανδαλιστεί, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές που χρειαζόταν, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η προμήθεια του εξοπλισμού, η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών προκειμένου να συμπεριλάβει το ΤΕΠ, η αξιοποίηση των ιατρών που εργαζόταν στα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ και η μεταφορά εκεί του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε για την προμήθεια σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, καθώς και τη μεταφορά αξονικού τομογράφου από το ΓΝ Χατζηκώστα των Ιωαννίνων. Τα δύο αυτά ιατρικά μηχανήματα θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία της μονάδας και των υπηρεσιών που προσφέρει και θα απαλλάξουν τους ασθενείς της περιοχής από τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου