Εγκαινιάστηκαν τρία νέα κτίρια για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα κτίρια για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία

Τρία κτίρια που ανακαινίστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εγκαινιάστηκαν στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, οι οποίοι και χαιρέτισαν με ομιλίες τους το γεγονός.

Τα τρία κτίρια θα χρησιμοποιηθούν για την στέγαση νέων κοριτσιών, που ζουν στο χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους, για ξενώνα βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που χρειάζονται προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία και για τη δημιουργία Κέντρου Θεραπειών για παιδιά της κοινότητας.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι πρόκειται για ένα χαρούμενο γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν το δημόσιο έχει οράματα και σχέδιο και τα υλοποιεί με συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα. Ανέφερε επίσης ότι αυτά τα τρία νέα σπίτια θα στεγάσουν τρεις μεγάλες ιδέες που κρύβουν μεγάλα οράματα για τα παιδιά με αναπηρία. «Επιθυμούμε όλα τα παιδιά με αναπηρίες να βγουν από τα ιδρύματα και να βιώσουν αυτόνομα ή υποστηριζόμενα μέσα στην κοινωνία. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης μας αυτός είναι ο στόχος όλων των φορέων που είναι σήμερα εδώ. Κανένα παιδί μέσα στα ιδρύματα, όλα τα παιδιά με μια ζεστή αγκαλιά σε μια οικογένεια είτε ανάδοχη, είτε θετή. Αυτός είναι ο στόχος μας και αργά η γρήγορα θα τα καταφέρουμε» επισήμανε η κ. Φωτίου.

Η κ. Μυρτώ Ξανθοπούλου, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή η δωρεά κινείται στο πλαίσιο και πολλών άλλων δωρεών του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι «τα παιδιά για εμάς αποτελούν μια πολύ μεγάλη προτεραιότητα, όπως άλλωστε και όλοι οι ευάλωτοι άνθρωποι που μας χρειάζονται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί εκτός από την ενδυνάμωση των παιδιών, αυτή η δωρεά οδηγεί και στην αποιδρυματοποίηση τους. Αλλά όσο είναι εδώ οι φροντίδες τους να είναι σωστές. Η πιο δύσκολη δουλειά είναι αυτών που φροντίζουν αυτά τα παιδιά, αλλά είναι χαρά μας που συμβάλλουμε σε αυτήν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ