Οι έγκυες γυναίκες από Φλώρινα πηγαίνουν στα Σκόπια για να γεννήσουν!

Οι έγκυες γυναίκες από Φλώρινα πηγαίνουν στα Σκόπια για να γεννήσουν!

Έκλεισε η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Φλώρινας και οι έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν Κοζάνη, Πτολεμαίδα μέχρι και Σκόπια για να γεννήσουν!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Φλώρινας, επειδή δεν έμεινε ούτε ένας γιατρός Παιδίατρος. Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική κλινική έχει άδεια τοκετού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε όπως ορίζει ο Νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του Διευθυντή. Επίσης, ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα.

Επειδή έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική, σταμάτησαν και οι γέννες στο Νοσοκομείο παρότι υπάρχουν γυναικολογικοί Ιατροί. Οι έγκυες γυναίκες από την ακριτική πόλη αναγκάζονται να πηγαίνουν να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, ενώ αρκετές έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν για να γεννήσουν στα Σκόπια στο κοντινό Νοσοκομείο της πόλης Μπίτολα σκεπτόμενοι τα λιγοστά έξοδα.

Να σημειωθεί πως παραμονή Πρωτοχρονιάς έγινε σύσκεψη στην πόλη υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής. Η λύση που δόθηκε είναι να καλύπτουν κάποιες ημέρες του μήνα τις εφημερίες του νοσοκομείου Παιδίατροι με μετακίνηση από Κέντρα Υγείας ή άλλα Νοσοκομεία και βέβαια όχι το πρωί. Μετά το μεσημέρι. Μόνο για τα έκτακτα περιστατικά και όταν κρίνεται αναγκαίο θα διακομίζονται.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου