Το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί με 100 νέες προσλήψεις

Το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί με 100 νέες προσλήψεις

Τελέστηκε η ορκωμοσία των 186 Νέων Διασωστών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στου Παπάγου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει ορατή διέξοδος από την κρίση σε ορατό χρονικό ορίζοντα, με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και με την κουβέντα για το χρέος, η οποία θα τροποποιήσει όλη την κοινωνική πραγματικότητα και θα επαναφέρει την κανονικότητα στη χώρα.… Μετά από 6 χρόνια για πρώτη φορά ο φετινός προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 300 εκατ. € για τα νοσοκομεία, κατά 500 εκατ. € για τον ΕΟΠΥΥ, που είναι ο άλλος πυλώνας του Συστήματος και αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένες δράσεις, που θα ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε και περνά μεγάλη κρίση».

«Όσον αφορά το ΕΚΑΒ όντως είναι η αιχμή του δόρατος της προνοσοκομειακής φροντίδας, της επείγουσας μεταφοράς. Έχει 4.000 άτομα προσωπικό. Και θα προκηρυχτούν άλλες 100 θέσεις στην προκήρυξη του Φεβρουαρίου και θα δούμε και τι άλλο θα πάρουμε από τη φετινή κατανομή για προσλήψεις στο Δημόσιο που θα κάνει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με ένα πολύ μεγάλο αγώνα γλιτώσαμε τουλάχιστον τα 90 ασθενοφόρα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται από τέλη Φλεβάρη στις υγειονομικές περιφέρειες που έχουν εγκριθεί και θα ενισχύσουν το στόλο του ΕΚΑΒ» ανέφερε ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι τα 3 ελικόπτερα Α109 Power της Agusta, θα επισκευαστούν και θα πετάξουν με άλλους όρους. Επίσης, υπογράμμισε ο κ. Πολάκης ότι «ετοιμάζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, από πρατήρια καυσίμων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με καύσιμα χωρίς φορολογία. Το ίδιο σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ, για την τροφοδοσία καυσίμων στα νοσοκομεία. Θα γίνουν τέτοιες κινήσεις για να εξοικονομήσουμε χρήμα και αυτό το χρήμα δεν θέλουμε να φύγει από το σύστημα Υγείας. Θέλουμε να μετατραπεί σε νέες υποδομές, σε ολοκλήρωση υποδομών και στην Πρωτοβάθμια, για να μπορέσουμε να έχουμε πράγματα που μας λείπουν σήμερα και για να μπορέσουμε προοπτικά, γιατί δεν θα έχουμε πάντα μνημόνια, να αποκαταστήσουμε μισθολογικές περικοπές, οι οποίες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος ανέφερε ότι το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί με 100 νέες προσλήψεις, ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία για την προμήθεια 90 ασθενοφόρων για τις 8 περιφέρειες της χώρας, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουμε άμεσα τις διαδικασίες και για τα υπόλοιπα 96 τουλάχιστον ασθενοφόρα των λοιπών περιφερειών. Ενισχύεται άμεσα το Ανατολικό Αιγαίο απέναντι στην προσφυγική κρίση, με 50 διασώστες και υλικό για την ενδυνάμωση του παραρτήματος Μυτιλήνης, το οποίο σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος και είναι μεγαλύτερο βάρος από αυτό που αναλογικά του ανήκει. Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες επισκευής των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, που επί χρόνια ήταν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλαβών, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στον τομέα των αεροδιακομιδών. Παράλληλα έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το εξορθολογισμό και τη λειτουργικότερη διαδικασία στο σύστημα κατανομής των κλινών στις ΜΕΘ, με άμεσα ορατά αποτελέσματα».