ΕΚΑΒ: Νέος πρόεδρος ο ο Νίκος Παπαευσταθίου

ΕΚΑΒ: Νέος πρόεδρος ο ο Νίκος Παπαευσταθίου

Ο Νικόλαος Παπαευσταθίου με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ορίζεται Πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Παπαευσταθίου μέχρι πρότινος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) έχει διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο τμήμα Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1995 και το 2000 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. στη Γεωπληροφορική – G.I.S. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει διατελέσει συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο εδαφολογίας, όπως και του τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, (1994 – 2000), συνεργάτης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το 2004, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Υγείας και εκπρόσωπος του υπουργείου σε διυπουργικές ομάδες και επιτροπές (2004 – 2010).
Αντιπρόεδρος

Το 2004, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο ΕΚΑΒ και από το 2006 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του ιδίου φορέα.

Από το 2010, ανέλαβε γενικός διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εργοστασίων φωτοβολταϊκών σε όμιλο εταιρειών.

Είχε τον επιτελικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό σε μεγάλα γεγονότα, όπως η αεροπορική τραγωδία με την πτώση του HELIOS, τα ατυχήματα στο Μαίναλο και στον ποταμό Λούσιο, οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Εύβοια, Ρόδο τα έτη 2007, 2008, 2009, το ναυάγιο του SEA DIAMOND.