Εκλεβαν πανάκριβα φάρμακα από νοσοκομεία

Εκλεβαν πανάκριβα φάρμακα από νοσοκομεία

Μια καλοστημένη κομπίνα με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι καθαριστών, οι οποίοι φέρεται ότι έκλεβαν από δημόσια νοσοκομεία πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε ασθενείς αποκομίζοντας τεράστιο κέρδος, αποκάλυψε η Ασφάλεια Αττικής. Οπως αποδείχτηκε, το δίδυμο εμπλέκεται και σε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τη σπείρα των ναρκωτικών, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση σε διαμερίσματα στην Κυψέλη και στον Νέο Κόσμο. Εκεί συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί, ηλικίας 25, 27, 29, 36 και 47 ετών, και μία 20χρονη Ελληνίδα. Ο 47χρονος φέρεται ότι είναι ο δράστης των κλοπών των φαρμάκων, μαζί με τη 42χρονη ομοεθνή σύζυγό του, που αναζητείται.

Εκτός από τα περίπου 27 κιλά χασίς που βρέθηκαν μαζί με 23.267 ευρώ και ένα περίστροφο στην κατοχή των έξι συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και 163 φαρμακευτικά σκευάσματα για καρκινοπαθείς, τα οποία έφεραν την ένδειξη «Κρατικό Είδος» και διατίθενται μόνο σε νοσοκομεία στα οποία πραγματοποιούνται χημειοθεραπείες σε ασθενείς. Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ότι το ζευγάρι των καθαριστών, ο 47χρονος και η 42χρονη, εργάζονται σε εταιρία που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την εργολαβία για τον καθαρισμό δημόσιων νοσοκομείων. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να εμπορεύονταν παράνομα τα πανάκριβα αντικαρκινικά σκευάσματα ακόμη και σε φαρμακεία.