Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, στο Σύνταγμα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, στο Σύνταγμα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό με κεντρικό σύνθημα «ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», ξεκίνησε σήμερα με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Συγκεκριμένα, ειδικό σταντ το οποίο έχει τοποθετηθεί στην αρχή της οδού Ερμού στο Σύνταγμα θα ενημερώνει τους διερχόμενους για το πολύ αυτό σημαντικό θέμα Δημόσιας Υγείας. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται ταυτόχρονα από την αναμετάδοση ραδιοφωνικών κοινωνικών μηνυμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δράση περιλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό, προσανατολισμένο στην ευαισθητοποίηση και την συμμόρφωση του κοινού και των ασθενών σε θέματα πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων θα συνεχισθεί και σε θέματα που καθημερινά καλείται και μπορεί να διαχειρισθεί ο φαρμακοποιός, όπως: συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ενημέρωση του διαβητικού ασθενούς κλπ, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού.

«Ο Φαρμακοποιός δέχεται καθημερινά πλήθος ερωτήσεων των ασθενών μετά την επίσκεψη στον γιατρό. Και αυτό γιατί η πρόσβαση στο φαρμακείο είναι άμεση και ο Φαρμακοποιός βρίσκεται εκεί για να απαντήσει. Η συνεισφορά του σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας είναι σημαντική και χρήσιμη» τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Η δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο κέντρο της Αθήνας.