Εκστρατεία Πρόληψης για το AIDS «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ»

Εκστρατεία Πρόληψης για το AIDS «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ»

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους και MSM (άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και τον HIV/AIDS. Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας  είναι για 3η συνεχή χρονιά η φράση «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Πρόγραμμα δρόμου με ομάδα – στόχο τους νέους και τους  ομοφυλόφιλους σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη

Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των MSM μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σ.Μ.Ν και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Υλοποίηση δράσης σε  γενικό πληθυσμό

Χώρος: Γκάζι , Περιστέρι,  Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη, Χαλάνδρι, Φλοίσβο

Ομάδα –  στόχος: Γενικός πληθυσμός, νεολαία

Διάρκεια Υλοποίησης:  27-11-2015 έως 04-12-2015

Ωράριο:   20:00 μμ έως 02:00 πμ

Υλοποίηση δράσης σε  άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες

Χώρος: Γκάζι , Κέντρο Αθήνας  σε Σάουνες και gay bar/club.

Ομάδα –  στόχος: άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες

Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015

Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

Ενημερωτική Παρέμβαση στο Δήμο Ν. Ηρακλείου

Η παρέμβαση στον εν λόγω Δήμο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου παρουσία επιστημονικού και Διοικητικού προσωπικού στην Κεντρική Πλατεία και στον ΗΣΑΠ με stand για την διανομή υλικού σε διερχόμενους πολίτες από τις 10:00 πμ έως τις 15:00μμ.