Εκτός ΕΣΥ κινδυνεύουν να μείνουν οι επικουρικοί γιατροί!

Εκτός ΕΣΥ κινδυνεύουν να μείνουν οι επικουρικοί γιατροί!

Στον αέρα είναι ακόμη τόσο οι επικουρικοί, γιατροί και προσωπικό, που εργάζονται στα νοσοκομεία όσο και εκείνοι που έχουν σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ. Παράλληλα, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το θέμα της πληρωμής του επικουρικού προσωπικού καθώς πολλοί πάρεδροι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν εγκρίνουν τους μισθούς τους επειδή έχουν ξεπεράσει οι συμβάσεις τους τους 24 μήνες.

Παναττική στάση εργασίας

Δεν είναι τυχαίο ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας του Ευαγγελισμού, καλεί σε σύσκεψη όλους όσους εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κλπ) αλλά και τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τους Εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύονται στο α΄ δίμηνο του 2018 και οι επικουρικοί απολύονται σταδιακά από αρχές έως τέλος του ’18 και παράλληλα, «κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι καθώς ήδη σε πολλά νοσοκομεία οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα».

Ο κλάδος θα συμμετάσχει στην Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 23/11 (11 – λήξη πρωινής βάρδιας) αλλά και στη συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας με αιχμή την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.