Ελέγχους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο» της υγείας

Ελέγχους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο» της υγείας

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και σε φαρμακεία νοσοκομείων πραγματοποιεί το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι αφορούν όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των φαρμάκων υψηλού κόστους.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από τους «ράμπο» της υγείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στους Επιθεωρητές να διενεργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οικονομικούς ελέγχους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν παρατυπίες στο σύστημα διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σημειώνεται πως τα φάρμακα αυτά αφορούν σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, ενώ πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το υπουργείο Υγείας  σε περίπτωση που διαπιστώσει πως γίνονται απάτες με τα φάρμακα υψηλού κόστους να βάλει κάποια στιγμή λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου