Το ελαιόλαδο ρίχνει την κακή χοληστερόλη!

Το ελαιόλαδο ρίχνει την κακή χοληστερόλη!

Σε σύγκριση με άλλα είδη λίπους, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να προσφέρει πιο υγιείς επιδράσεις στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος και της κακής χοληστερόλης μετά τα γεύματα, σύμφωνα με ιταλική μελέτη.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, λένε οι ερευνητές.

Ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “Nutrition and Diabetes” δείχνουν ότι παρατηρήθηκαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης αίματος και LDL-χοληστερόλης μεταξύ των 25 μελετηθέντων υγιών ατόμων που κατανάλωσαν ένα τυπικό μεσογειακό γεύμα στο οποίο προστέθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε σύγκριση με το εάν έτρωγαν το ίδιο γεύμα με προσθήκη καλαμποκέλαιου, το οποίο αύξησε τα επίπεδα της LDL-χοληστερόλης.
«Η μείωση (μετά το γεύμα) της γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της γλυκόζης και της χοληστερόλης στο καρδιαγγειακό σύστημα», όπως σημειώνει ο επικεφαλής και συγγραφέας της μελέτης Francesco Βιολί, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.