Εμβόλια AstraZeneca – Johnson & Johnson: Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις θρομβώσεις

Εμβόλια AstraZeneca – Johnson & Johnson: Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις θρομβώσεις

 

Επιστήμονες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την αιτία που προκαλεί τις θρομβώσεις, που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και εκτίμησαν ότι με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση.

Σύμφωνα με τους Financial Times μια ομάδα ερευνητών στη Φρανκφούρτη που είχε επιφορτιστεί με τη μελέτη της σπάνιας δημιουργίας θρομβώσεων βρήκε τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα, αλλά και πώς αυτό μπορεί να διορθωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται έκθεση, οι Γερμανοί ερευνητές με επικεφαλής τον δρ. Rolf Marschalek, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Goethe, βρήκαν πως το πρόβλημα έγκειται στα διανύσματα του αδενοϊού τα οποία και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν για να εισάγουν την ακίδα της πρωτεΐνης του κορονοϊού στο σώμα.

Eπιστήμονες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την αιτία που προκαλεί τις θρομβώσεις, που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και εκτίμησαν ότι με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα θα λυθεί εφόσον τροποποιηθεί η αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτραπεί τη διάσπασή της.

Μάλιστα, ο Γερμανός καθηγητής πιστεύει πως υπάρχει εύκολος δρόμος ώστε αυτό να αλλάξει και η διαδικασία να γίνει όπως πρέπει, ενώ όπως δήλωσε στους Financial Times ήδη τον έχουν προσεγγίσει οι άνθρωποι της Johnson& Johnson προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα στο σκεύασμά τους, το οποίο ήδη τρέχουν στα εργαστήρια.

Πάντως, η AstraZeneca δεν έχει ακόμη κάνει κάποια επαφή με τους επιστήμονες αυτούς, ούτε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο στο έγκριτο μέσο, όμως ο δρ. Marschalek δήλωσε πως «είμαστε εδώ για να τους πούμε πώς να βελτιώσουν το εμβόλιό τους ανά πάσα στιγμή».