Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι

Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο αναμένεται να έρθει σε λίγο καιρό στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και για τις αντοχές του ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ποιες ομάδες θα κάνουν πρώτες το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κόντρα στον κορονοϊό.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, ωστόσο θα ακολουθηθεί η παρακάτω σειρά προτεραιότητας:

ιατρικό προσωπικό
ευπαθείς ομάδες
όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Απλώς θα υπάρχει προτεραιότητα πρώτα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. αργότερα οι ευπαθείς ομάδες, και μετά με τη σειρά τους όλοι οι άνθρωποι που εθελοντικά θέλουν να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια που θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει λόγος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να τα κάνουμε».

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η παρασκευή του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να σταματήσουμε να τηρούμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. «Θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε σε μια μερική κανονικότητα και είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα όχι για να ρίξουμε τις άμυνές μας και να μην προσέχουμε αυτούς του επόμενους μήνες. Το αντίθετο για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη και να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρή προσπάθεια να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα μέχρις ότου έρθει όχι αυτό, αλλά αυτά τα εμβόλια.