«Ένεση» 4,7 εκατομμυρίων ευρώ στο «Παπαγεωργίου»

«Ένεση» 4,7 εκατομμυρίων ευρώ στο «Παπαγεωργίου»

Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με το ποσό των 4.700.000 υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, με παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού, Παύλου Πολάκη, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΠΥΥ θα έχει αποπληρώσει σημαντικό μέρος των οφειλών του προς το Νοσοκομείο, ύψους 10.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 850.000.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 175.000.000 της επιχορήγησης του 2015 θα δοθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει νοσοκομείο και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού καθώς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.