Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση από τον σύλλογο ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση από τον σύλλογο ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» και ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) πραγματοποιούν ανοιχτή εκδήλωση κοινού την προσεχή Δευτέρα με θέμα: «Ψωρίαση και Γυναίκα» από την ενημέρωση στη θεραπεία.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να προσεγγίσει την καθημερινότητα της γυναίκας που ζει με ψωρίαση, σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημών, Βουλής 44Α Αθήνα (μετρό Συντάγματος). Θα μιλήσουν η Δρ Μαρίνα Παπουτσάκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α’ – Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός», καθώς και η Δρ Τίνα Κουκοπούλου, Τοπογράφος Μηχανικός – Πρόεδρος «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ». Την εκδήλωση θα προλογίσει η Δρ Εύη Μπάτρα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ).

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα για τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς και το ευρύ κοινό.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω livestream στο site www.epidermia.gr.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα προσέλευσης είναι στις 18:45.

Λίγα λόγια για την ψωρίαση

Σήμερα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα ζουν περισσότερα από 220.000 άτομα με ψωρίαση, οι οποίοι πέραν των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίσουν στο κοινωνικό και εργασιακό τους περιβάλλον παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και αισθήματος ντροπής λόγω της εσφαλμένης αντίληψης που επικρατεί. Επίσης, 1 στα 3 άτομα με ψωρίαση ενδέχεται να αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα, μία νόσο που προκαλεί αρθρική καταστροφή. Τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου (παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση, διαβήτης) και καρδιαγγειακής νόσου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, ενώ η επίδραση στην ποιότητα ζωής είναι συγκρίσιμη με αυτήν της καρδιακής ανεπάρκειας και του καρκίνου.