ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόν της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής

ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόν της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ενημερώνει ότι ανακαλείται προϊόν που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και του βελονισμού, γιατί περιέχει φαρμακευτική ουσία!

Πρόκειται για το E-Fong Concentrated Herb Tea Xuduan της εταιρείας Guangdong Yifang Pharmaceutical Co. Ltd Κίνας, το οποίο κυκλοφορεί σε δοχείο των 100gr και σε φακελίσκους του 1,1gr.

Σύμφωνα με τον Καναδικό Οργανισμό Φαρμάκων (Health Canada), διαπιστώθηκε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία μυκοφαινολάτη (mycophenolate) που περιλαμβάνεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για ανοσοκαταστολή.

Συνεπώς, με τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη, γι’ αυτό και οι καναδικές εταιρείες Aidus International, Hunsing Enterprise και E-Fong Canada Herbal Solution προβαίνουν στην ανάκλησή του.

Δεδομένου ότι δεν αποκλείεται η διάθεσή του είτε με εισαγωγή του από άλλες χώρες είτε μέσω άλλων ιστότοπων ή/και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι καταναλωτές καλούνται να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ., σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.