ΕΟΦ: Προσοχή σε επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

ΕΟΦ: Προσοχή σε επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών του Καναδά, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος Psychotic της εταιρείας Insane Labz. Πρόκειται για μη εγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής πριν από την προπόνηση. Το προϊόν διαφημίζεται και διακινείται μέσω διάφορων ιστοσελίδων και δεν αποκλείεται να διατίθεται και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου/μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο που διενήργησαν οι καναδικές αρχές, το προϊόν περιέχει υψηλή δόση καφεΐνης καθώς και άλλες διεγερτικές ουσίες (ορδενίνη, ουπερζίνη, αρεκολίνη), χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανση. Η συνδυαστική χρήση των προαναφερθεισών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, που κυμαίνονται από ζάλη, τρόμο, κεφαλαλγία, καρδιακές αρρυθμίες έως σπασμούς, ψύχωση, καρδιακή ανακοπή και εγκεφαλικό. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση καφεΐνης από εγκύους συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη όπως αποβολή, πρόωρο τοκετό, γενετικές ανωμαλίες, καθυστέρηση εμβρυικής/βρεφικής ανάπτυξης.

Το προϊόν τελεί υπό ανάκληση στον Καναδά με την εποπτεία της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής.

Ο ΕΟΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των χρηστών και συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου