ΕΟΦ: Προσοχή σε καλλυντική κρέμα

ΕΟΦ: Προσοχή σε καλλυντική κρέμα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει ότι τo καλλυντικό προϊόν “PureCare Herbal Cream for extrem dry skin” μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα, όπως ερεθισμό του δέρματος και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Συγκεκριμένα, το προϊόν με τα χαρακτηριστικά, “πλαστικός πράσινος περιέκτης, χωρητικότητα: 120 mL, αριθμός παρτίδας: άγνωστος, Eισαγωγέας/Διανομέας: PureCare Skin” περιέχει τα συστατικά clobetasol propionate (δραστική φαρμακευτική ουσία) και Phenoxyethanol (συντηρητικό) τα οποία δεν αναφέρονται στην επισήμανσή του. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ο οποίος ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης (Rapid Alert Notification), το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, αφυδάτωση και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

«Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Σημειώνεται πως το προϊόν διακινείται και διαδικτυακά. «H αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή» επισημαίνει ο ΕΟΦ.