ΕΟΦ: Στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα καταγράφει τις ελλείψεις φαρμάκων!

ΕΟΦ: Στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα καταγράφει τις ελλείψεις φαρμάκων!

Έτοιμο να βγει στον αέρα, είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο ο ΕΟΦ θα ελέγχει τις ελλείψεις των φαρμάκων στα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΕΟΦ ανέπτυξε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα ώστε να εντοπίζονται αμέσως οι ελλείψεις των φαρμάκων και να καλύπτονται από τις εταιρείες, προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά αλλά και στους ασθενείς.

Είναι άλλωστε γνωστή η εικόνα, ασθενείς να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εντοπίσουν ένα συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά να βρίσκουν τα ράφια άδεια.

Η νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε στον ΕΟΦ λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο (real time) ώστε τα αρμόδια τμήματα να ενημερώνονται αμέσως για την όποια έλλειψη φαρμάκου.

Στο νέο ψηφιακό σύστημα θα δηλώνεται η έλλειψη ενός φαρμάκου και από τους ενδιαφερόμενους όπως φαρμακοποιούς, ασθενείς, γιατρούς κ.λ.π., ενώ η Διοίκηση του ΕΟΦ είχε δεσμευτεί πως θα δίνεται λύση εντός 48 ωρών.

Ήδη έχει προγραμματισθεί η παρουσίαση της νέας διαδικτυακής εφαρμογής για την παρακολούθηση των ελλείψεων φαρμάκων, ενώ ο ΕΟΦ έχει καλέσει όλους τους εμπλεκομένους στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμακευτικών προϊόντων στην παρουσίαση της, όπως είναι Ενώσεις Ασθενών, Ιατρικοί σύλλογοι, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, ΟΣΦΕ και Φαρμακευτικές Εταιρείες.