ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζεται η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζεται η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας

Συνεχίζεται η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, έως την 7η Σεπτεμβρίου 2016 ενταλματοποιήθηκαν προς πληρωμή υποβολές δαπανών των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου σε όλους τους παρόχους.

Ενδεικτικά: Από 98,1% (Ιδιωτικές Κλινικές) έως και 100% (Πολυϊατρεία, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρικές Κλινικές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο 2016.

Από 85,4% (Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Φεβρουάριο 2016.

Από 87,5% (Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά) έως και 100% (Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές, Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Μάρτιο 2016.

«Αντίστοιχα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ενταλματοποίησης των αποζημιώσεων προς όλους τους παρόχους για τον Απρίλιο 2016» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ απαντώντας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για τη διαδικασία πληρωμών των γιατρών διευκρινίζει ότι «έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποβολές μηνός Απριλίου. Ο προγραμματισμός προβλέπει επιτάχυνση των ενεργειών για γρηγορότερη εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των απαιτήσεων και των επόμενων μηνών».

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου