ΕΟΠΥΥ: Δείτε τι αλλάζει στην αγορά γυαλιών οράσεως!

ΕΟΠΥΥ: Δείτε τι αλλάζει στην αγορά γυαλιών οράσεως!

Αλλάζει ο ΕΟΠΥΥ τον τρόπο με τον οποίο θα προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι του γυαλιά οράσεως. Μέχρι πρότινος οι ασφαλισμένοι πλήρωναν από την τσέπη τους την δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως και στη συνέχεια κατέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να λάβουν τα 100 ευρώ που κάλυπτε ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια.

Με το νέο σύστημα, ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει το κατάστημα οπτικών από το οποίο ο ασφαλισμένος αγόρασε τα γυαλιά οράσεως. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν σε ουρές για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους.

Μάλιστα από τον επόμενο μήνα, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια, από τα 2.500 κατάστηματα κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσοι οπτικοί τελικά θα συμβληθούν. Ένα μεγάλο αγκάθι είναι ο βασικός όρος της σύμβασης, που προβλέπει την ύπαρξη οπτομέτρη μέσα στα καταστήματα οπτικών που θα συμβληθούν, που όμως σε πολλά καταστήματα δεν υπάρχει.

Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).

Συντάκτης: Σοφία Ανδρέου