ΕΟΠΥΥ: Να επιστρέψει ο Μ.Σαλμάς 276.000 ευρώ λόγω των αρθροσκοπήσεων!

ΕΟΠΥΥ: Να επιστρέψει ο Μ.Σαλμάς 276.000 ευρώ λόγω των αρθροσκοπήσεων!

Tην επιστροφή του ποσού των 276.458,02 ευρώ θα υποχρεωθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς για το θέμα της τιμολόγησης των αρθροσκοπήσεων.

Ειδικότερα ο ελεγκτικός φορέας του ΕΟΠΥΥ, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε εισηγήθηκε στο ΔΣ του Οργανισμού να καταλογίσει σε βάρος της εταιρείας «Διαγνωστική Αρθροσκόπηση -Υπερηχοτομογραφία ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) το ποσόν των 276.458,02 ευρώ, ποσόν που πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του έκανε δεκτό το αίτημα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από τον Μάριο Σαλμά.

Πάντως όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η εταιρεία «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» ήταν συστεγαζόμενη με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, ενώ είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1500 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλιο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών.

Η τιμή αυτή μειώθηκε το 2017 από τα 1500 ευρώ σε 300 ευρώ έπειτα από σχετικές εισηγήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).