Επαγρύπνηση και όχι ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Επαγρύπνηση και όχι ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Επαγρύπνηση, αλλά όχι ανησυχία και πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ, συστήνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη διαπίστωση ότι τα κρούσματα προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Πελοπόννησο έχουν φτάσει τα 29 για το 2017.

Από αυτά τα 28 έχουν επιβεβαιωθεί στην Αργολίδα και το ένα πριν από λίγες ημέρες σε έναν 65χρονο άντρα στη Βόρεια Κυνουρία.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο κρούσμα που βεβαιώθηκε φέτος σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν στην Αργολίδα. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, «μέχρι τις 16/08/2017 στην Ελλάδα έχει καταγραφεί σχετικά μικρός αριθμός κρουσμάτων σε ανθρώπους με σχετικά περιορισμένη γεωγραφική κατανομή στις Περιφερειακές ενότητες Αργολίδας και Αρκαδίας. Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άλλη γεωγραφική περιοχή».

Και συμπληρώνουν: «Καθώς οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει την ανάγκη τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια».