Επαναστατική θεραπεία κύστης κόκκυγος με Laser

Επαναστατική θεραπεία κύστης κόκκυγος με Laser

Πρωτοποριακή επαναστατική ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με laser εφαρμόζεται πλέον στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί στο «iatronea.gr» ο Γενικός Χειρουργός Όθων Μιχαήλ, «η ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη μορφή θεραπείας. Πρόκειται για μια θεραπεία με εξαιρετική ακρίβεια που συμβάλλει καθοριστικά στην οριστική αντιμετώπιση της πάθησης».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, «μέσω μιας οπής εισάγεται ένα λεπτό ενδοσκόπιο και διενεργείται αναγνώριση και χαρτογράφηση της κύστης και των συριγγίων με εκπληκτική και εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας». «Μέσω του ενδοσκοπίου και με χρήση λεπτών εργαλείων, καθαρίζεται το περιεχόμενο της κύστης. Μετά τον καθαρισμό της κύστης, εισάγεται το Laser και ακολουθεί η καταστροφή των συριγγίων και της κύστης» προσθέτει ο Γενικός Χειρουργός.

Σημειώνεται πως η επέμβαση πραγματοποιείται και με τοπική αναισθησία ή συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης και διαρκεί περίπου 30 λεπτά, είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο την ίδια ημέρα και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η περιποίηση του τραύματος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και αρκεί η καθημερινή υγιεινή.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου