Επέμβαση αλλαγής φύλου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Επέμβαση αλλαγής φύλου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μεγάλη επιτυχία. Νεαρός άνδρας 24 χρόνων, στον οποίο διαπιστώθηκε διαταραχή φύλου από μικρή ηλικία, υποβλήθηκε σε επέμβαση θηλυκοποίησής του.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε από ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων χειρουργών, διήρκησε 5 ώρες και περιλάμβανε ορχεκτομή, εκτομή του πέους, κολποπλαστική, κλειτοριδοπλαστική, χειλεοπλαστική.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Πρόδρομο Παπαϊωάννου, “τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής μεθόδου που ακολουθήθηκαν είναι ότι, το εύρος είναι ανατομικά ιδανικό, υπάρχει αίσθηση της κλειτορίδας και δυνατότητα οργασμού, ενώ είναι περιορισμένες οι πιθανές επιπλοκές (πχ αποφυγή στένωσης ουρήθρας, καλή αιμάτωση των κρημνών)”.

Πριν την τελική χειρουργική επέμβαση για την αλλαγή του φύλου, διενεργήθηκε θηλυκοποίηση του προσώπου του νεαρού ατόμου, όπου συνδυάστηκε ανοιχτό λίφτινγκ μετώπου με μείωση των οστών του μετώπου, μείωση στο πηγούνι, μείωση της γωνίας της γνάθου και ρινοπλαστική.

Η επέμβαση αλλαγής φύλου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των διεμφυλικών και σε πλήρη εναρμόνιση με την Ελληνική νομοθεσία. Η πιστή εφαρμογή των διεθνών πρωτοκόλλων απαιτείται, ώστε να προστατευθούν τα άτομα που ενδιαφέρονται για αλλαγή φύλου ή αλλαγή των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του φύλου τους. Ενισχύει τη συνεργασία ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη υγειονομική αντιμετώπιση.