Επιλόχεια κατάθλιψη: Αντιμετωπίστε την ακούγοντας μουσική

Επιλόχεια κατάθλιψη: Αντιμετωπίστε την ακούγοντας μουσική

Η επιλόχεια κατάθλιψη βασανίζει μία στις δέκα γυναίκες. Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην όψη, τη συμπεριφορά αλλά και την προσωπικότητα της γυναίκας.

Τα βασικά συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης περιλαμβάνουν αίσθημα θλίψης, προβλήματα ύπνου, διαταραχές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, απουσία ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης, διαταραχές της όρεξης, αισθήματα άγχους και φόβου, αδιαφορία για το νεογέννητο, ακόμη και αυτοκτονικές τάσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Psychiatry, το τραγούδι μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τις μητέρες να αναρρώσουν γρηγορότερα από την επιλόχεια κατάθλιψη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που έλαβαν μέρος σε μαθήματα τραγουδιού με τα μωρά τους, είδαν ταχύτερη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Rosie Perkins, αν και μικρή, η έρευνα είναι σημαντική για την γρηγορότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Η έγκαιρη ανάρρωση είναι σημαντική για τον περιορισμό των επιπτώσεων σε μητέρα και βρέφος.

Συντάκτης: Σοφία Ανδρέου

Share Button