40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μεταξύ της νέας Διοίκησης του Οργανισμού και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), συμφωνήθηκε, ύστερα από αίτημα του Οργανισμού, οι ιδιωτικές κλινικές – μέλη της ΠΕΙΚ, να διαθέσουν άμεσα 40 επιπλέον κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσω του ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα, για τις ανάγκες των βαρέως πασχόντων. Παράλληλα, η νέα Διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύτηκε να επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το θέμα του νοσηλίου της ΜΕΘ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί η συνάντηση με την ΠΕΙΚ έγινε σε καλό κλίμα και είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Εξηγήσαμε στα μέλη του ΔΣ της ΠΕΙΚ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε στη διάθεσή μας δεν επαρκούν για τους ασφαλισμένους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ζητήσαμε να μας διαθέσουν 40 επιπλέον. Η συμφωνία μας, θα σώσει ζωές.

Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαβούλευσης για μια σειρά από θέματα. Μέρα με τη μέρα, στον ΕΟΠΥΥ οικοδομούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους παρόχους μας.

Όλοι μαζί υπηρετούμε την Υγεία των συμπολιτών μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε».