Με επίσχεση εργασίας απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Με επίσχεση εργασίας απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Με επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί,  σε περίπτωση μη πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του τρίτου τριμήνου του 2015. Οπως αναφέρουν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ πέρασαν «οικονομικά δύσκολες γιορτές και με δανεικά» και παρά την εξαγγελία πληρωμής τριών εκ των οφειλομένων μηνών του 2015, «οι ημέρες κυλούν βασανιστικά αργά για τις περιορισμένες δυνατότητες επιβίωσης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρεται έντονα για την «ολιγωρία» του Οργανισμού όσον αφορά την οριστικοποίηση των ενταλμάτων και απειτεί την ταχεία επίσπευση της πληρωμής του τρίτου τριμήνου του 2015, καθώς και άμεση ενεργοποίηση της επόμενης πληρωμής τον Φεβρουάριο 2016, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ της συμβάσεως.

Κάνει επίσης λόγο για «υπερφορολόγηση» των ανείσπρακτων έξι μηνών του 2015, εξ αιτίας της πολύμηνης στάσης πληρωμής του Οργανισμού και καταγγέλλει «την πολυετή παρακράτηση του 10% ιατρικών επισκέψεων και πράξεων από τον ΕΟΠΥΥ που εκκρεμεί από το έτος 2012».

Όπως αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις, δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή εκκαθάρισης του υπολειπόμενου 10% των επισκέψεων και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η τελική εκκαθάριση του 10% των ιατρικών πράξεων/ εξετάσεων.

Οσον αφορά το  θέμα του ασφαλιστικού, αναφέρει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς, έχοντας προ-αποφασίσει την έντονη αντίδραση  και δυναμική συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, «με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ιατρικό κόσμο και την κοινωνία, να σταθούν αρωγοί σε δυναμικούς μαζικούς αγώνες  κατά του αφανισμού του ατομικού ιατρείου στη χώρα μας».