Επεισόδια στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Επεισόδια στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο του υπουργείου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, στην προσπάθεια τους να μπουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιώργο Χουλιαράκη, απωθήθηκαν από τις δυο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν ήδη στο σημείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί εργαζόμενη στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό.

Να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη φορά που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επιχειρούν να συναντηθούν με τον κ. Χουλιαράκη. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση με τον Αν. υπουργό Οικονομικών, ορίστηκε ραντεβού για τις 09:30 το πρωινό της Παρασκευής (4/3/2016) στο  Γενικό Λογιστήριο.