Έρχεται νέα παράταση για επικουρικούς γιατρούς!

Έρχεται νέα παράταση για επικουρικούς γιατρούς!

Νέα παράταση στις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει ότι οι συμβάσεις τους θα παραταθούν μέχρι τις 30.9.2019.

Πρόκειται για 600 επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται από κονδύλια ΕΣΠΑ. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), εξηγώντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλισθεί 20 εκατ. ευρώ πάλι από το ΕΣΠΑ για άλλους 8 μήνες, μέχρι τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου δηλαδή.

Δεν βρέθηκε ωστόσο λύση για τους υπόλοιπους 500 επικουρικούς γιατρούς που απολύθηκαν τελικά στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Ο λόγος είναι ότι δεν εγκρίθηκε η πληρωμή των μισθών τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει: «Η θητεία των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, το κόστος μισθοδοσίας τους έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και η θητεία τους λήγει την 31η.1.2019, παρατείνεται από τη λήξη της, έως την 30.9.2019. Κατά την παράταση αυτή, η μισθοδοσία των ιατρών του προηγούμενου εδαφίου καλύπτεται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».