Έρχεται φάρμακο που υπόσχεται τέλειο μαύρισμα!

Έρχεται φάρμακο που υπόσχεται τέλειο μαύρισμα!

Χαράς ευαγγέλια για όσους δεν μαυρίζουν εύκολα αλλά και δεν θέλουν να κάνουν πολλές ώρες ηλιοθεραπεία. Πλέον επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν φάρμακο για το μαύρισμα, το οποίο ουσιαστικά απαλλάσσει από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και τους κινδύνους που τη συνοδεύουν!

Σύμφωνα με έρευνα που  δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας “Cell Reports” οι ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Dana-Farber της Βοστώνης δημιούργησαν ένα φάρμακο που μιμείται το φως του ήλιου και ωθεί το δέρμα να παράγει μελανίνη, μπλοκάροντας μια υπεύθυνη για την παραγωγή μελανίνης πρωτεΐνη (ονομάζεται SIK).

Μετά και τα πειράματα σε δείγματα ανθρωπίνου δέρματος στο εργαστήριο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φάρμακο θα είναι αποτελεσματικό ακόμη και στα άτομα με ανοιχτό φωτότυπο που δεν μαυρίζουν εύκολα και παθαίνουν συχνά εγκαύματα, όπως είναι οι ξανθοί και κοκκινομάλληδες, με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα.
Η ανακάλυψη αυτή ενδεχομένως να μειώσει τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος, ιδίως του δυνητικά θανατηφόρου μελανώματος, ενώ μπορεί και να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Το προϊόν εμφανίζεται ασφαλές, δεν έχει προς το παρόν παρουσιάσει παρενέργειες, αλλά αναμένονται περισσότερες δοκιμές ασφάλειας και τοξικότητας, αλλά και κλινικές μελέτες, πριν κυκλοφορήσει εμπορικά.

Πάντως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους τονίζοντας  μήπως η νέα ουσία, αν και όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο, δώσει στους ανθρώπους μια υπερβολική -και τελικά παραπλανητική- αίσθηση ασφάλειας.